Що випікають на Благовіщення і якими стравами порадувати своїх близьких - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Благовіщення Пресвятої Богородиці - свято, яке щорічно відзначається 7 квітня. Цей день в церковному календарі відзначений як дата, коли Діва Марія отримала благу звістку про народження сина - Спасителя нашого Ісуса Христа. Благовіщення потрапляє в строгий Великий піст, тому харчуватися можна тільки дозволеними продуктами.
УНІАН розповість, що їдять в Благовіщення і які частування приготувати до столу.
Рибу, картоплю, цибулю і помідор вимити, очистити і нарізати кубиками. Картоплю, рибу і сочевицю викласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Протягом 20 хвилин проварити, посолити і перемішати.
На сковороді обсмажити цибулю, моркву і помідор. Додати в суп, проварити 10-15 хвилин, потім додати спеції або сіль, перемішати. За 2 хвилини до закінчення приготування страви додати подрібнений кріп і сік лимона.
Для тіста:
Філе минтая очистити, промити, нарізати шматочками, відварити в підсоленій воді. Картоплю очистити, нарізати соломкою і обсмажити на олії. В окремій мисці з'єднати яйця, кефір, сіль, соду і масло. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Змастити форму для запікання вершковим маслом, вилити половину тіста і картоплю. Потім викласти рибу і знову залити тістом. В кінці посипати кунжутом і запікати 30-40 хвилин при температурі 180℃.
Цибулю дрібно нарізати, тушкувати на сковороді до м'якості і золотистої скоринки. Додати моркву, натерту на тертці, покрити водою і тушкувати 5 хвилин. Помідори і перець нарізати кубиками, додати до овочів і знову тушкувати 5 хвилин. В кінці додати подрібнену зелень.
Філе риби нарізати порційними шматками, натерти часником, посипати сіллю і перцем. Обсмажити на сковороді з кожного боку по 3-4 хвилини. У форму для запікання викласти овочі і рибу, залити сметаною. Запікати 30 хвилин при 200℃.