Що можна приготувати з вчорашнього картопляного пюре і як оживити смажену картоплю - читайте на УНІАН, як приготувати нові страви.
Навіть досвідчені господині задаються питанням, як оживити вчорашню картоплю. УНІАН зібрав добірку страв на будь-який смак.
Бекон тонко нарізаємо соломкою і обсмажуємо близько двох хвилин до золотистого. Додаємо його в розім'яте пюре. Туди ж виливаємо злегка збиті яйця і висипаємо спеції. Все перемішуємо. Духовку розігріваємо до 200 градусів. У змащену вершковим маслом форму поміщаємо нашу картоплю, посипаємо сиром і готуємо 15 хвилин.
Цей рецепт може стати швидким вирішенням проблеми - що можна приготувати з решти картоплі в мундирі.
Картоплю нарізаємо великими кружечками. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо туди картоплю, спеції і часник. Обсмажуємо до золотистого, потім додаємо дрібно нарізаний кріп і ще раз перемішуємо.
Фарш обсмажуємо з цибулею, томатною пастою і спеціями. Ми залишаємо остигати, а в цей час збиваємо яйця і додаємо до них молоко. Форму для випікання змащуємо маслом. На дно викладаємо нашу картоплю і накриваємо м'ясом. Зверху полити яйцями з молоком. При бажанні можна додатково прикрасити сиром. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 10 хвилин при 180 градусах.
Якщо у вас залишилося багато картопляного пюре - цей рецепт для вас. Рецепт вказано на 500 грам. Зважте свою і збільшуйте кількість інгредієнтів.
У пюре додаємо злегка збите яйце і сіль. Всипаємо половину борошна і починаємо замішувати тісто, поступово підсипаючи залишилася. При необхідності можна додати 1-2 столові ложки борошна. Тісто має перестати липнути. Ділимо його на чотири частини і кожну катаємо в ковбаску не товще двох сантиметрів. Нарізаємо їх на невеликі ньоккі і відварюємо в підсоленій воді - вони готові одразу, як спливуть на поверхню. Ньоккі добре переносять заморозку, їх не обов'язково варити одразу.