Як приготувати биточки із залишків манної каші - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Майже у кожного хоча б раз залишалася вчорашня манна каша, яку не хотілося викидати. З цього продукту можна приготувати величезну кількість незвичайних страв.
У кашу (обов'язково холодну) вливаємо злегка збите яйце, спеції і перемішуємо до однорідності. У масу вмішуємо борошно. Тісто має ліпитися, а не розтікатися в руках. Сковорідку розігріваємо на середньому вогні. Ліпимо биточки, обвалюють в паніровці і обсмажуємо до золотистості. Їх можна подавати з варенням і морозивом.
Запіканка із залишків манної каші готується дуже легко і швидко.
Яйця збиваємо з цукром близько 10 хвилин. Маса стане стійкою, на ній можна буде намалювати смугу, і вона не зникне. Обережно вмішайте манку, розпушувач і борошно. Якщо маса осяде - можна повторно збити міксером. За консистенцією тісто буде як густа сметана.
Духовку нагріваємо до 200 градусів. Форму змащуємо маслом, виливаємо туди тісто і випікаємо близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Пиріг з манної каші за бажанням прикрашаємо цукровою пудрою.
Оладки зі старої манної каші швидко завоюють серця ваших домочадців.
Манку змішуємо зі сметаною і цукром. В отриману масу додаємо лимонну цедру, борошно і розпушувач. Тісто по консистенції повинно вийти як густа сметана.
На розігріту сковорідку з маслом ложкою викладаємо манну суміш. Обсмажуємо оладки з двох сторін до рум'яності.
Для цього рецепта краще зварити свіжу манну кашу без грудочок.
В молоко додаємо манку і варимо кашу, постійно помішуючи. Поки вона буде остигати, збиваємо масло з цукром. Додаємо в отриману суміш охололу кашу і кокосову стружку, а також ваніль або цедру. Поступово всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути гладким і не липнути до рук. Обертаємо тісто харчовою плівкою і прибираємо на годину в холодильник "відпочити".
З тіста катаємо невеликі кульки. Якщо в приміщенні жарко, то краще викладати їх на дощечку і прибирати в морозилку. Печиво випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці. Прикрасити можна цукровою пудрою або какао.