Розповідаємо, як зробити смажені пельмені без нічого і з соєвим соусом.
Традиція смажити пельмені прийшла до нас зі Східної Азії. Це поширена й популярна страва в китайській, японській, корейській кухні. Як готувати смажені пельмені, читайте в матеріалі.
Це найпростіший спосіб, що не потребує взагалі ніяких додаткових інгредієнтів, крім власне пачки пельменів та олії:
На прожарювання нестандартних, великих за розміром пельменів може знадобитися до півгодини.
Блюдо подається з будь-якими соусами на ваш смак. Традиційні для азіатської кухні - соєвий, кунжутний, устричний.
За бажанням можна посипати пельмені спеціями, але це зовсім необов'язково - у напівфабрикаті вони вже є.
Розігріваємо сковороду, наливаємо олію та засипаємо пельмені. Обсмажуємо з усіх боків до скоринки.
Наливаємо 1 склянку води та тушкуємо-варимо на великому вогні близько 10 хвилин. Якщо вода не випарувалася повністю, залишки зливаємо.
Додаємо 100 мл соєвого соусу. Пельмені не повинні в ньому плавати, але соусу має бути достатньо, щоб трохи їх підтушити. Смажимо-тушкуємо 5-7 хвилин і додаємо 100-150 г сметани. Тушкуємо в сметані під кришкою ще кілька хвилин. Пельмені готові!
Це цікаво: смажені пельмені в китайській, японській, корейській кухні мають різні назви. Цзяоцзи, гьодза, манду - ці споріднені з пельменями страви готуються різними способами, їх можна смажити на сковороді або у фритюрі, тушкувати, варити або робити на пару.
Форму смажені пельмені можуть мати найрізноманітнішу: овальну, квадратну, довгасту, мішечком. Ба більше, фарш може бути навіть не в тісті, його просто скочують у кульки та обвалюють у борошні або крохмалі. Начинка найчастіше змішана - фарш із м'яса, птиці або риби комбінується з овочами, наприклад капустою, кабачками, цибулею, грибами.
Цікавим буде й один із способів варіння: напівфабрикат кидають у киплячу воду, варять 5-7 хвилин і два рази додають холодну воду, доводячи до кипіння. Продукт готовий до вживання після другого закипання.