УНІАН зібрав незвичайні страви з гречки, якщо каша вже набридла.
Гречана крупа - найпопулярніша в Україні. Якщо звичайна каша вже набридла і ви хочете приготувати з гречки щось незвичайне - УНІАН підкаже вам 3 ідеї смачних страв.
Гречку добре промити. Нагріти масло на сковороді і злегка обсмажити гречку на невеликому вогні. Моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати. Вийняти гречку зі сковороди і покласти туди овочі, обсмажити до золотистого кольору. Додати до овочів фарш і томатну пасту. Посолити і поперчити за смаком. Обсмажувати все разом 5 хвилин.
До м'яса з овочами викласти гречку. Залити окропом, щоб він повністю покривав гречку. Закрити каструлю кришкою і тушкувати на невеликому вогні, поки вода повністю не випарується. У готову гречку по-купецькому додати роздавлений часник.
Гречку перебрати і промити, зварити до готовності. М'ясо і одну цибулину пропустити через м'ясорубку. У фарш додати яйця, гречку, сіль і перець. Добре перемішати. Сформувати котлети з фаршу, обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін до готовності. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору. Влити до цибулі томатний соус і викласти гречаники. Тушкувати в соусі 15-20 хвилин.
Зрізати верхівки у перцю і дістати насіння ложкою. Занурити перці в окріп на 5 хвилин. Моркву натерти і обсмажити на сковороді з олією. До моркви додати спеції, сіль і тертий сир. Додати в сковороду гречку, залити склянкою води і тушкувати на середньому вогні 20 хвилин. Томати подрібнити блендером. Розкласти начинку в перці, залити томатами і запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.