Як замаринувати курку для шашлику і який маринад найсмачніший для цієї страви - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Курка - просте, зрозуміле і смачне м'ясо. Його може приготувати кожен, а зіпсувати дуже складно. Куряче м'ясо має багато переваг, а основні з них – легко маринується та швидко готується.
При цьому готувати курятину можна як вдома, так і на вулиці. Адже що може бути краще курячого шашлику. Але смак готової страви багато в чому залежить від того, в чому м'ясо маринується.
УНІАН розповість, як замаринувати курку для шашлику і який маринад найсмачніший для цієї страви.
Раніше УНІАН писав, як правильно готувати шашлик з курки.
Все починається з підготовки м'яса. Кілька простих правила допоможуть зберегти ніжність і соковитість м'яса:
Відповідь на це питання залежить від того, що саме ви плануєте готувати. Якщо мова йде не про цілу курці, то м'ясо в маринаді можна залишити лише на пару годин.
Гомілки, стегенця, філе і крильця можна маринувати при кімнатній температурі. Курячі гомілки і стегенця маринуються 2-3 години, а філе і крильцям досить однієї години.
Так й ще раз так, якщо потрібно замаринувати цілу курку. Річ в тому, що ціла куряча тушка буде просочуватися маринадом дуже довго, тому її краще залишити маринуватися на ніч в холодильнику.
В основі правильного маринаду для курки повинна бути кислота. Вона розм'якшує куряче м'ясо і дозволяє зберегти вологу, що зробить готову страву ніжною.
Раніше часто для маринаду оцет, який звичайно ж розм'якшить м'ясо. Правда, багато кухарів вважають цей метод пережитком радянського минулого. Оцет частот використовують, щоб приховати недоліки неякісного м'яса.
Найкраще маринад для курячого шашлику робити на кефірі, лимонному соці або звичайному йогурті, тому що вони містять кислоту.
Цей простий рецепт дозволить приготувати особливо ніжний курячий шашлик на мангалі. Крім того, це швидкий маринад для курки, так як він швидко готується, а курка в ньому швидко маринується.
Що для цього необхідно:
Приготування
Спочатку поріжте цибулю кільцями і подрібніть часник (якщо ви від нього не вирішили відмовитися).
Додайте до курки овочі, масло, сіль, приправу, кефір і крупно нарізану петрушку і перемішайте. Залиште до двох годин. Далі смажимо курячий шашлик на мангалі до готовності.