Як посолити капусту, щоб вона була м'якою, а як – щоб вийшла хрусткою і соковитою, чому взагалі не виходить квашена капуста – з'ясував УНІАН.
Користь квашеної капусти відома здавна: від неї і серце працює краще, і організм омолоджується, і з похміллям вона боротися допомагає.
Сучасні дослідження додають, що корисні властивості квашеної капусти полягають ще в підвищенні стресостійкості й активізації обміну речовин. У чоловіків вона покращує вироблення сперматозоїдів, а жінкам корисно їсти квашену капусту хоч кожен день – при схудненні.
А ще в квашеній капусті багато фолієвої кислоти - тому вона корисна вагітним жінкам і тим, хто годує немовля.
Читайте такожКвашена капуста - рецепт: як приготувати смачну квашену капусту
Загалом, є чимало причин засолити капусту на зиму. Ось тільки не завжди вона виходить пікантно-хрусткою. Чому квашена капуста виходить м'якою, чи можна їсти м'яку квашену капусту і що робити, якщо квашена капуста стала м'якою – з'ясував УНІАН.
Є низка причин, чому квашена капуста вийшла дуже м'якою.
Читайте такожКоли прибирати капусту за місячним календарем в 2021 році: всі нюанси
Скільки солі класти в квашену капусту? За класикою: на один кіло овоча – 25-30 грам солі. І відразу уточнимо, скільки солі в столовій ложці: зазначена кількість – це одна столова ложка солі без гірки і з гіркою відповідно.
Що не можна робити, щоб капуста не вийшла м'якою:
Такі ось нехитрі правила допомагають приготувати тверду і хрустку квашену капустку.
Все залежить від запаху. Якщо немає гнильного запаху - то страві можна пробачити її непрезентабельний вигляд. А ось якщо від квашеної капусти виходить неприємний запах, то таку капусту не можна давати навіть домашнім тваринам.
Додавати таку капусту в інші страви, для яких її структура буде просто ідеальною.
Що приготувати з м'якої квашеної капусти? Пиріжки і пироги з капустою, вареники, борщ або капусняк – будь-яку страву, під час готування якої така капуста пройде термічну обробку, причому чим довше, тим краще.
Читайте також: