Як урізноманітнити гречку і приготувати з цієї крупи три різні рецепти - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Питання: "як приготувати гречку?" мучило, напевно, кожного хоча б раз у житті. Читайте на УНІАН, як правильно зварити цю крупу і які прості страви з гречки можна приготувати.
Для приготування гречки потрібно:
Виконавши всі стандартні кроки, все одно залишається питання, як урізноманітнити гречку. Поліпшити смак каші можна, якщо покласти кубик вершкового масла, додати свіжу зелень і залишити під кришкою на кілька хвилин. Це зробить її більш ніжною і ароматною.
Що зробити з вчорашньої гречки: котлети, оладки і запіканка.
Картоплю помити, натерти тертці і віджати сік. Гречану крупу злегка прогріти, додати картоплю, спеції і перемішати. Маса буде трохи липнути до рук. Щоб легше було ліпити, можна змочувати долоні в холодній воді. Котлети обвалюють в паніровці і смажимо. Для кращого ефекту після обсмажування можна залишити їх на мінімальному вогні під закритою кришкою
Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до золотистості. М'ясо дрібно нарізати і додати до цибулі на кілька хвилин. Потім остудити суміш і додати сметану.
Гречку подрібнити в блендері до стану пюре. Додати спеції, розпушувач, натертий сир і перемішати.
Форму змастити маслом, викласти половину гречки, потім м'ясо і накрити кашею, що залишилася. Запіканку змастити сметаною і випікати близько 20 хвилин при 200 C.
Якщо ви готували солодку кашу і тепер не знаєте, що зробити з вчорашньої гречки, вам знадобиться цей рецепт.
У холодну гречку додати злегка збиті яйця і згущене молоко, а потім змішати. Сковорідку з маслом поставити на вогонь розігріватися. Тісто для обсмажування викладаємо ложкою. Оладки смажимо до легкої скоринки. Подавати їх краще теплими зі сметаною або джемом.
Вас також можуть зацікавити новини: