Публікуємо поради досвідчених кулінарів, які допоможуть зварити ароматну та смачну картоплю.
Картопля - один з головних продуктів української кухні, який присутній майже в кожній страві. У багатьох повсякденних рецептах присутня варена картоплю. УНІАН розповість вам, як правильно готувати цей овоч для пюре, салату і гарніру, щоб він був м'яким і не перевареним.
Картоплю ретельно помити і відібрати однакові за розміром бульби. Щоб шкірка не потріскалася, в декількох місцях її можна проколоти виделкою. Покласти в каструлю і залити водою так, щоб рідина повністю її покривала. На 1 л води покласти 0.5 ч.л. солі. Накрити каструлю кришкою і поставити на сильний вогонь.
Після закипання картоплю варять на середньому вогні 20–25 хвилин. Дуже молоді бульби варяться 15 хвилин, а старі овочі готуються 30 хвилин. Готовність можна перевірити, проколовши бульбу виделкою.
Картоплю для салату потрібно варити трохи менше - 15-18 хвилин. Вона повинна бути злегка твердою і добре тримати форму.
Ретельно очистити картоплю від шкірки і всіх вічок. Великі бульби нарізати на кілька частин. Покласти картоплю в каструлю і повністю залити холодною водою. Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на великий вогонь і зменшіть його до середнього, коли вода закипить.
Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана - 15-20 хвилин. Після приготування злийте всю воду, інакше картопля розвариться.
Вам також може бути цікаво: