Ячна каша - дуже смачний і корисний гарнір, який прекрасно поєднується з будь-яким м'ясом, овочами і фруктами.
Ячна каша - ніжна, корисна і недорога крупа, яка може бути як солодкою, так і солоною. Калорійність ячної каші в готовому вигляді становить всього 105 калорій на 100 г, тому її дуже цінують бажаючі схуднути. Ячмінь для такої крупи проходить мінімальну обробку і зберігає максимум корисних властивостей.
УНІАН розповідає, скільки і як варити ячну крупу, щоб вона не злиплася і не була водянистою.
Крупу ретельно промити під проточною водою мінімум три рази. Залити крупу холодною водою і поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Варять ячну кашу 15 хвилин, помішувати необов'язково. В кінці приготування посолити кашу і покласти шматочок масла.
Щоб каша була розсипчастою, її слід зварити до напівготовності (приблизно 7 хвилин після закипання). Потім каструлю з крупою ставлять в духовку і готують 10 хвилин при 180 градусах.
Крупу ретельно промити, викласти в чашку мультиварки і залити водою. Поставити режим "Каша", "Молочна каша" або "Гречка" і виставити 45 хвилин на таймері. Коли каша приготується, додати шматочок вершкового масла і посолити. Включити режим "Підігрів" і залишити на 10 хвилин.