Заправку для борщу готують восени, поки в льохах і на ринках ще залишилися свіжі овочі з городу.
Борщ - улюблена страва всіх українців. І хоча в кожній родині він готується по-своєму, основні інгредієнти не змінюються. Поки у вас залишилися свіжі овочі з осіннього врожаю - зробіть борщову заправку на зиму. Тоді ви зможете відкрити банку в будь-який час і приготувати смачний ароматний борщ.
Моркву і буряк натерти на тертці, часник дрібно порубати, цибулю дрібно нарізати, перець нарізати середнім кубиком. Часник і цибулю покласти в каструлю з товстим дном, тушкувати 4 хвилини, додати моркву і протушкувати ще 3 хвилини, потім покласти перець, буряк.
Натерти томат на тертці, поки в руках не залишиться шкірка - її можна викинути. Томатну масу влити до решти овочів, додати сіль і цукор і тушкувати 30 хвилин.
Дрібно порубати до овочів кріп і влити оцет. Тушкувати ще 5 хвилин.
У бульйон з м'ясом покладіть картоплю і покришите капусту. Варіть до м'якості картоплі. За 5 хвилин до готовності додайте в борщ заправку і добре перемішайте.
Читайте також інші рецепти: