Проклинаючому російському священику заборонили проповідувати

Засновнику Среднеуральскій жіночого монастиря отцю Сергію заборонили проповідувати після того, як він «прокляв» тих, хто закриває храми під час епідемії.

Засновнику Середньоуральського жіночого монастиря отцю Сергію заборонили проповідувати після того, як він «прокляв» тих, хто закриває храми під час епідемії.

У проповіді 24 квітня Сергій назвав коронавірус вигаданим і закликав «виходити на вулицю, не боячись поліції і Росгвардії, садити картоплю», повідомляють російські ЗМІ.

Читайте такожУ Росії послушник лаври спалив себе живцем після тесту на коронавірус

На його думку, жителів Росії «беззаконно садять на самоізоляцію» і хочуть помістити в «електронний табір сатани».

Як сказано в повідомленні Єкатеринбурзькій єпархії, слова Сергія не відображають позицій єпархії.

«Оскільки неодноразові напоумлення» про якість та зміст проповідей священнослужитель проігнорував, єпархія позбавила його права проповідувати й публічно висловлюватися.

Як повідомляв раніше УНІАН, настоятель Середньоуральського жіночого монастиря РПЦ, що у Свердловській області, Микола Романов (батько Сергій) прокляв тих, хто через карантин закликає не ходити до храму і закриває їх.

Микола Романов або отець Сергій є духівником відомих людей в Росії. До прикладу, в минулому році до нього не раз їздила "екс-прокурор" Криму Наталія Поклонська.