Скандальний Зюганов назвав Ісуса Христа "першим комуністом" (відео)

Треба вивчати Біблію, ви тоді багато що зрозумієте, порадив політик.

Голова російської Комуністичної партії Геннадій Зюганов заявив, що першим комуністом світу був Ісус Христос.

Про це йшлося в ефірі Комсомольської правди в Москві.

"Покладіть Нагірну проповідь Ісуса і поряд моральний кодекс комунізму – один в один. Ви просто ахнете", – звернувся політик до радіоведучих.

Зюганов додав, що, мовляв, головний лозунг комунізму "Хто не працює – той не їсть" написано у Посланні Апостола Павла.

"Треба вивчати Біблію, ви тоді багато що зрозумієте", – порадив він слухачам.

Ставлення комуністів до релігії

Під час приходу комуністів до влади на території Радянського Союзу пройшла серія арештів й переслідувань священників, оскільки релігія суперечила пануючій ідеологічній доктрині. Режим Сталіна знищував церкви й перетворював храми на складські приміщення.

Комунізм заборонили в Україні

У травні 2015 року в Україні розпочалась декомунізація – процес позбавлення від радянської ідеології. У рамках закону під забороною опинилася вся радянська символіка, а населені пункти, названі на честь "червоних" діячів, були перейменовані.

У липні 2019 року КСУ підтвердив конституційність закону. Тоді автори рішення наголосили на тотожності комуністичного й нацистського режимів, оскільки обидва заперечували існування незалежної України та переслідували її прихильників.

"Червону зірку, перехрещені серп і молот та інші символи комуністичного режиму кілька десятиліть поспіль широко використовували антиукраїнські сили для поширення атмосфери страху, ненависті та агресії, для заперечення права Українського народу на власну незалежну державу", – йшлося у документі рішення.