У Росії пенсіонер влаштував жорстоку розправу над трьома онуками: суд оголосив вирок

67-річного чоловіка відправили на примусове лікування.

У Росії Свердловський обласний суд відправив на примусове лікування 67-річного місцевого жителя, який вчинив жорстоку розправу над трьома онуками.

Про це повідомив керівник третього відділу по розслідуванню особливо важливих справ Слідчого комітету Росії по Свердловській області Олександр Сапегін, пише "Лента.ру".

Злочин було скоєно в минулому році. За даними слідства, 29 березня російський пенсіонер гостював у будинку своєї невістки разом з трьома онуками. Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, він побив і завдав ножові поранення трирічному хлопчику, від яких той помер. Злочин було скоєно на очах його семирічного брата. Літній чоловік наказав хлопчику та його п'ятирічному брату сісти в автомобіль на заднє сидіння. Налякані діти підкорилися.

Читайте такожРосіянин викликав поліцію і медиків своїй вбитій подрузі, але вона раптом "воскресла"

У прес-службі ГУ МВС по Свердловській області розповіли, що підозрюваний незабаром був затриманий співробітниками поліції на території міста Кушви. Він пересувався за кермом у стані сильного алкогольного сп'яніння, обидві дитини були живі й не постраждали.

За фактом було порушено кримінальну справу за статтею 105 КК РФ ("Вбивство малолітньої, вчинене з особливою жорстокістю") і частини 2 статті 126 КК РФ ("Викрадення двох завідомо неповнолітніх осіб"). Психолого-психіатрична експертиза виявила у пенсіонера тимчасовий психічний розлад, що супроводжуються галюцинаціями на ґрунті тривалої алкогольної залежності. Експерти прийшли до висновку, що літній чоловік являє соціальну небезпеку для себе і оточуючих.