У Росії прибиральниця випадково виграла місцеві вибори

Жінка була технічним кандидатом, а тепер не знає, що їй робити.

У Костромській області РФ переможцем на виборах глави Повалихінського сільського поселення стала 35-річна Марина Удгодська, яка працює в місцевій адміністрації прибиральницею.

Читайте такжеРосійський актор "зняв" трансгендера, розчленував і викинув у річку

Як повідомляє «Медуза", на виборах Удгодська була єдиним суперником чинного глави поселення Миколи Локтєва, і висунулася на його ж прохання.

Проте вона отримала майже 62% голосів виборців — кандидата підтримали 84 з понад 130 тих, хто проголосував.

В інтерв'ю виданню "Підйом" жінка розповіла, що погодилася стати «підставним кандидатом», інакше вибори були б безальтернативними.

"Просто не було людини і я як би йшла підставним. Допомогти хотіла. Удвох з ним і були [з Локтєвим]. Я ж не думала, що за мене проголосують, не очікувала такого повороту. Я взагалі нічого не робила, а люди приходили і голосували», – зізналася вона.

Удгодська має вступити на посаду вже 1 жовтня.

"Взагалі без поняття, що в обов'язки входитиме. Я чотири роки прибирала, зараз п'ятий. Сказали до 30-го працювати, як працюєте. А що далі, ніхто не знає. Не готова я внутрішньо. Треба вступити на посаду, а потім повноваження треба якось згорнути. Це ж важко: я з документами жодного разу справ-то й не мала», - пояснила жінка.

На території Повалихінського сільського поселення проживають 562 людини, його територія перевищує 400 квадратних кілометрів.

Більше новин з Росії