Chevrolet перетворюватиме звичайні ДВС-автомобілі на електромобілі (відео)

Як приклад такої модернізації компанія представила кросовер Chevrolet K5 Blazer 1977 року.

Американська компанія-автовиробник Chevrolet запускає в серійне виробництво комплект eCrate, який дозволить перетворити практично будь-який автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння в електромобіль.

Читайте такожУ Європі продали електрокарів більше, ніж дизельних авто (Інфографіка)

Як повідомляє ITC, вже в другій половині 2021 року всі бажаючі зможуть придбати комплект для переробки свого ДВС-автомобіля в електромобіль і встановити його в авторизованих сервісах.

Як приклад такої модернізації компанія представила кросовер Chevrolet K5 Blazer 1977 року. У нього вилучили 6,5-літровий двигун V8 потужністю 175 к.с., трьохкшвидкісний автомат, паливну і вихлопну системи. Замість них встановили електродвигун, батарею та інші компоненти електромобіля.

У підсумку позашляховик отримав електродвигун з потужністю 200 к.с. і крутним моментом 360 Нм, а також батарею на 60 кВтг (400 В) з рідинним охолодженням.

Фахівці Chevrolet Performance надалі мають намір розширити лінійку рішень eCrate конфігураціями з електродвигунами різної потужності і батареями різного об'єму, які будуть підходити для трансформації різнопланових ДВС-моделей. У перспективі в подібні комплекти будуть входити нові модульні батареї Ultium.

Більше новин на тему