NASA думає над можливістю відправки місії на найбільший супутник Нептуна

В агентстві відзначають, що дослідникам дуже цікавий цей супутник з незвичайною крижанj. сумішшю на поверхні.

Американське аерокосмічне агентство NASA розглядає можливість відправити роботизовану місію на Тритон - найбільший супутник газового гіганта Нептуна.

Читайте такожТелескопу "Хаббл" 30 років: найвідоміші знімки дослідника космосу (відео)

Як повідомляє 112.ua з посиланням на Space.com, Тритон одна з чотирьох концепцій місій, які беруть участь у програмі "Відкриття", в рамках яких NASA розробляє відносно дешеві роботизовані дослідження.

В агентстві відзначають, що дослідникам дуже цікавий цей супутник з незвичайною крижаною сумішшю на поверхні.

Космічний апарат "Вояджер-2" є єдиним дослідницьким апаратом, який пролітав поруч із Тритоном. Дослідники розраховують, що вивчення Тритона дозволить краще зрозуміти, як розвивалися планети і їхні супутники Сонячної системи.

Цей супутник є сьомим за розміром в Сонячній системі, він багато чим цікавить вчених. Це єдиний супутник, що обертається навкруги своєї планети у зворотному напрямку, він має екстремальний нахил орбіти, зміщений від екватора Нептуна на 23 градуси.

Тритон має незвичайну атмосферу і динамічний клімат, його іоносфера заповнена зарядженими частинками і в десять разів активніша, ніж на інших супутниках в Сонячній системі. Зазвичай на супутниках іоносфера заряджена за допомогою Сонця, але Тритон розташований занадто далеко від нього, тому тут має бути інше джерело енергії.