Китайський зонд успішно вийшов на орбіту Марса

Китай поповнив невелике число країн, які здійснили успішні місії до Марса.

Через майже сім місяців після запуску з поверхні Землі китайський зонд "Тяньвень-1" успішно вийшов на навколомарсову орбіту. 

Китай поповнив невелике число країн, які здійснили успішні місії до Марса. Про це повідомило Китайське космічне агентство CNSA, пише DW.

"Тяньвень-1": суть місії

Приблизно до травня станція буде проводити детальну зйомку поверхні Червоної планети для вибору найбільш підходящого місця посадки. Потім посадкова платформа з легким 240-кілограмовим марсоходом відокремиться від орбітального апарату і попрямує до поверхні Марса. Попереднім місцем контакту з грунтом обраний район південної частини рівнини Утопія в східній частині північної півкулі Марса.

Орбітальний зонд протягом марсіанського року (687 земних днів) забезпечуватиме зв'язок марсохода із Землею. Окрім цього, його оснащено радаром для глибинного підповерхневого вивчення Марса (100 м із висоти 400 км), HD-камерою, аналізаторами (для вловлювання нейтральних частинок та іонів), магнітометром і спектрометром для визначення складу мінералів.

Також вас можуть зацікавити новини: