Twitter посилив заходи безпеки після зламу акаунтів відомих людей

Зокрема, були зламані облікові записи голови Tesla Ілона Маска, засновника Microsoft Білла Гейтса, голови Amazon Джеффа Безоса та інших відомих людей.

Соцмережа Twitter після зламу акаунтів відомих людей і великих компаній посилила заходи безпеки. Компанія скоротила доступ до внутрішніх інструментів і призупинила роботу деяких функцій.

Читайте такожУ Twitter пояснили, як хакерам вдалося зламати сторінки американських знаменитостей

«Після атаки ми значно скоротили доступ до наших внутрішніх інструментів і систем, щоб забезпечити безпеку акаунтів на час проведення розслідування»,— йдеться в блозі Twitter. Через підвищені заходи безпеки обмежено деякі функції. Наприклад, можливість скачування даних облікових записів.

Атака на соцмережу сталася в середині липня. Хакери зламали 130 акаунтів. У 45 випадках вони отримали доступ до розміщення публікацій, у 36 — до особистого листування, а в семи — до скачування особистих даних користувачів. Були зламані облікові записи голови Tesla Ілона Маска, засновника Microsoft Білла Гейтса, голови Amazon Джеффа Безоса та інших відомих людей. Також нападу піддалися акаунти компаній. Серед них — Apple і Uber. Хакери проникли в систему за допомогою облікових записів співробітників.