Стартував кулінарний рейтинг “Їли-пили-2010”
Відповідей на ці питання, звісно, ніхто ніколи не мав би, якби не різноманітні кулінарні свята та гастрономічні фестивалі. З кожним роком в Україні таких подій стає все більше, вони можуть збирати жителів кількох сіл чи району, але вже можуть мати і статус національних чи міжнародних. Тут ліплять ті самі вареники-чемпіони, варять пиво на цілу армію солдатів та хваляться, хто зварить найбільший казан борщу.
Відповідно, погодьтесь, всім нам як потенційним туристам важливо знати, де все це відбувається, і де нам буде найсмачніше та найвеселіше. Тобто, з`являється магічне слово – рейтинг.
Рейтинг кулінарних фестивалів та свят, які відбулись цього року, вирішено було назвати “Їли-пили-2010”. А сформують його агентство агентство УНІАН та Інтернет-проект “Тут и там”.
Як визначатимуться переможці та лауреати? За цілим рядом критеріїв, оскільки, звісно, було б замало врахувати якийсь один рекорд чи яскраву “фішку” конкретного свята. Тому й вирішено було, каже головний редактор УНІАН Олександр Харченко, запропонувати організаторам фестивалів та свят надати інформацію про них за 10 критеріями - скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено та які “фішки” запропонували організатори публіці.
Протягом цього тижня ініціатори рейтингу - УНІАН та “Тут и там” - збиратимуть інформацію від організаторів свят та фестивалів. Участь в рейтингу зможуть взяти всі бажаючі, нічиї заявки не буде відхилено. Відповідно, після отримання та обробки інформації, учасники рейтингу будуть коротко представлені на сайті УНІАН , і більш розлого – на туристичному “Тут и там”.
А оголошено переможців рейтингу буде 15 грудня.