Антикорупційна ТСК Пузійчука лобіює скандальне будівництво - блогер

Лобістом цього будівництва є депутат Київради Сергій Кримчак, якого НАБУ звинуватило у підробці документів і привласненні комунального майна на мільйони гривень.

Голова парламентської ТСК з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБІ Андрій Пузійчук і член комісії Наталя Приходько вимагали від чиновників КМДА погодити будівництво ТРЦ у Новопечерському провулку – під виглядом житлової забудови.

Про це пише видання "Факти".

Лобістом цього будівництва є депутат Київради Сергій Кримчак, якого НАБУ звинуватило у підробці документів і привласненні комунального майна на мільйони гривень, повідомила голова Асоціації інвесторів нового житла Світлана Мякота у своєму блозі.

«Чому була присвячена половина часу останнього засідання ТСК? Ви не повірите, але – просуванню проєкту підслідного НАБУ Кримчака, якого звинувачують у масштабних аферах із комунальною землею і відмиванні злочинних грошей. Кримчак вже 2 роки намагається вибудувати ТРЦ на ділянці з іншим цільовим призначенням на Печерську, а КМДА не погоджує проєкт. І що робить голова антикорупційної комісії Пузійчук? Викликає на засідання самого підслідного НАБУ, якого дуже скоро буде судити ВАСУ, викликає чиновників КМДА, захищає першого і разом з Приходько жорстко атакує останніх, вимагаючи погодити проєкти і погрожуючи їм зняттям з посади і кримінальним переслідуванням», - зазначила Мякота.

За словами активістки, підтримка одіозного забудовника є очевидною ознакою корупції і конфлікту інтересів у керівництві ТСК. У свою чергу звіт ТСК за півроку показав, що комісія користується послугами громадських організацій, які пов’язані з керівництвом ТСК. Так, ТСК очолив забудовник, родина якого контролює будівельну компанію «Фундамент». А одним з найактивніших членів комісії є юрист і помічниця Столара – депутатка від ОПЗЖ Наталя Приходько.

«Вибірковість підходу голови ТСК ілюструє звіт комісії. Що ж за представники громади зверталися до ТСК? Голова ГО «Стоп свавіллю» Сергій Северин, помічник депутата від ОПЗЖ Анатолія Бурмича, забудовника і партнера Столара. За плечима Северина великий досвід громадської діяльності: напад на ветерана АТО, депутата Київради Володимира Назаренка, побиття поліцейського і погром у фойє Міністерстві розвитку громад і територій. На ринку добре відомо, що ГО Северина – бойовий загін Столара. Йдемо далі: одразу 4 представники ГО «Стоп корупції». Проєкт відомий тим, що його було з ганьбою виключено із Глобальної мережі журналістів-розслідувачів GIJN через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів. «Стоп корупції» був медійним адвокатом забудови озер на Осокорках банком «Аркада» («Патріотика на озерах»). А хто ж був партнером і підрядником «Аркади»? Правильно, «Фундамент» Пузійчука. Ось чому одразу 4 представників запрошують до ТСК. І ось чому голова комісії дає «ексклюзивні інтерв’ю» сайту «Стопкора». Давні взаємовигідні відносини», - пише блогерка.

У той же час звернення до ТСК інших громадських організацій щодо корупції у будівельній сфері, за словами Світлани Мякоти, керівництво ТСК ігнорує. 

«Пузійчук ігнорує неодноразові звернення Асоціації інвесторів нового житла щодо кричущих порушень. Зокрема, наше звернення щодо забудови Столаром берега затоки Дніпра по пр. Бажана, 151. Ділянка була надана для яхт-клубу, а замість цього прямо над річним руслом, потайки, навіть без паспорту об’єкту, йде будівництво потворного монстра-гібрида ЖК і ТРЦ. Або ж наше звернення щодо будівництва братів Насіковських на Жмаченка. На ділянці, де мав бути корпус Університету туризму, в 30 метрах від самого коледжу вони виганяють величезний ЖК. І це також було проігноровано Пузійчуком», - підсумувала активістка.