Черговому незаконному будівництву Комарницького в Києві оголосили бій (документ)

Нардеп готує звернення до правоохоронних та інших компетентних органів з приводу незаконного будівництва.

Нардеп Олександр Дубінський з'ясував, що забудовник ТОВ "Смарт-Девелопмент" веде незаконне будівництво в Солом'янському районі Києва — по вул.генерала Шаповала, 1-3.

Про це свідчить відповідна офіційна відповідь від Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру про цільове призначення виділеної землі.

У відповіді на депутатський запит йдеться, що земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:72:186:0006 та загальною площею 1,1901 га має цільове призначення за кодом 03.10. А це будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Тобто можна зводити тільки готель, офіси й торговельні приміщення з підземним паркінгом.

"Значить, дозвіл на будівництво на цьому місці житлового будинку з квартирами видано незаконно, оскільки воно не збігається з цільовим призначенням ділянки. Йде відкрите порушення чинного законодавства", - наголосив Дубінський.

Нардеп готує звернення до правоохоронних та інших компетентних органів.

Нагадаємо, Дубінський взявся розслідувати цю справу після скарг жителів Солом'янського району, які протестують проти незаконної забудови Солом'янського парку (замовниками є ТОВ "Міськбудальянс" і ТОВ "Смарт-Девелопмент"). Будівництво пов'язують з Денисом Комарницьким.

Нагадаємо, що засновник ТОВ "Смарт-Девелопмент" - син колишнього мера Києва Олександра Омельченка — Олександр Омельченко, якому належать 50% компанії. Керує компанією Тетяна Валеріївна Ковтун, людина з тим же ім'ям раніше очолювала відділ капітального будівництва та реконструкції Подільського району в держадміністрації.