День перемоги в Одесі: крики про «ввічливих людей», перепалки та затримання (фото, відео)

У заході брала участь велика група людей, які в минулі роки брали участь у проросійській акції «Безсмертний полк». У поліцію було доставлено кілька людей, на яких складено адмінпротоколи.

В Одесі проросійські активісти провели акцію на Алеї слави.

Читайте такожКиїв відзначає День перемоги над нацизмом (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка приходить багато городян, щоб покласти квіти до меморіального комплексу на Алеї слави, де встановлено обеліск Невідомому матросу.

Також на Алею слави прийшла велика група людей, які в минулі роки брали участь у проросійській акції «Безсмертний полк». На сьогодні така акція не анонсувалася, але згадана група, яка прийшла зі своїм лідером Морісом Ібрагімом, несла портрети людей у військовій формі і плакати з написом: «Слава радянським воїнам визволителям!» та ін.

Перед колоною йшов поліцейський, який просив дотримуватися карантинних заходів (тримати дистанцію та ін.).

Учасники акції скандували: «Одеса - місто-герой!», «Ура!» і т. д. Вони принесли з собою аудіоапаратуру і пересувалися під звучання радянських пісень таких як «День Победы», «Вставай, страна огромная», «Катюша».

На Алеї слави були також представники патріотичних організацій, які відповідали їм: «Слава - Україна! Героям слава!".

Між опонентами сталося кілька перепалок. Зокрема, учасники акції називали патріотів «бандерівцями», «фашистами», ображали журналістів, говорили, що скоро в Україну «прийдуть ввічливі люди», які «наведуть порядок» тощо.

Біля монумента Невідомому матросу учасники акції аплодували самі собі і співали радянські пісні, відбулося велике скупчення людей. Поліцейські просили, щоб вони розійшлися, але деякі вели себе агресивно і чинили опір.

Читайте також9 травня в Херсоні: поліція зафіксувала масове порушення карантину (фоторепортаж)

Як повідомили в регіональному главку Нацполіціі, в поліцію було доставлено кілька людей. Зокрема, щодо 50-річного чоловіка, який нецензурно лаявся, складено адмінпротокол.

Інший чоловік був на Алеї слави з «георгіївською» стрічкою на одязі, на цього 29-річного одесита склали протокол за ст. 173-3 (виготовлення і пропаганда георгіївською (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомили в главку.

Зазначається, що також затримано чоловіка, 1984 р.н., який хуліганив на Алеї слави - поводився агресивно, нецензурно висловлювався і не реагував на законні вимоги правоохоронців. Щодо нього склали протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) і 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адмінправопорушення.

За словами очевидців, під час затримання чоловік «закотив істерику» - вигукував фрази про «перемогу», «фашистів» і «триєдиний народ».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі активісти та поліція заблоковані два автопробіги з червоними прапорами. Один автопробіг організувала партія «Опозиційна платформа – За життя», інший - прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія.