Харківська міськрада призначила Ярославського координатором підготовки до Суперкубка УЄФА-2025

Ярославський вдруге стане генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до великого футболу.

Сьогодні Харківська міськрада погодилася прийняти в комунальну власність об'єкти футбольної інфраструктури Харкова. Частина з них передана місту обласною радою, частина перебуває у віданні держпідприємства "Харків-Арена", яке управляє майном, спецконфіскованим у олігарха-втікача Курченка.

"З метою відродження, збереження цілісності та належного стану споруд стадіону "Металіст", створення належних умов для популяризації здорового способу життя серед жителів міста Харківська міськрада вирішила дати згоду на прийняття в комунальну власність територіальної громади Харкова КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст" і здійснити всі необхідні для цього заходу", - сказано в тексті відповідного рішення Харківської міської ради. Аналогічне рішення було прийнято по держпідприємству "Харків-Арена". Обидва рішення депутати міськради підтримали більшістю голосів, "проти" не проголосував ніхто.

На засіданні сесії міськрада також підтримала пропозицію чинного керівника міста Ігоря Терехова провести в Харкові Суперкубок УЄФА в 2025 році і призначити бізнесмена Олександра Ярославського координатором підготовки до цього престижного поєдинку між переможцями Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА. У своєму виступі Терехов сказав: "Це буде проект національного масштабу, ми ще раз на нову сходинку піднімемося в порівнянні з іншими містами. Вважаю, що Ярославський має стати сьогодні координатором з цього питання, і ми проведемо Суперкубок УЄФА 2025 року в місті Харкові абсолютно на іншому рівні — на світовому рівні".

На думку експертів, сьогоднішні рішення Харківської міської ради в кінцевому підсумку спрямовані на те, щоб стадіон та інші об'єкти футбольної інфраструктури Харкова відповідали вимогам УЄФА і могли бути сертифіковані для проведення міжнародних матчів топ-рівня.

Нагадаємо, що Олександр Ярославський свого часу вивів ФК "Металіст" з першої ліги в лідери національної першості, завдяки чому в Харкові почали проводити єврокубкові матчі. В якості генерального координатора та інвестора Євро-2012 в Харкові він інвестував $300 млн в будівництво сучасних стадіону, аеропорту, тренувального табору, "п'ятизіркового" готелю під штаб-квартиру УЄФА та інших об'єктів, щоб "перша столиця" стала приймаючим містом турніру. Сьогодні Олександр Ярославський фінансує роботи з відновлення футбольної інфраструктури Харкова, поточний виділений бюджет становить 163 млн грн.