Через карантин православні церкви в Україні відмовилися від хресної ходи до Дня Хрещення Русі

Раніше проведення хресної ходи було заплановане на 28 липня.

Православна церква України та Українська православна церква Московського патріархату прийняли рішення не проводити хресну ходу з нагоди 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі 28 липня.

Про це в Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте такожКиїв знову може повернутись до жорсткого карантину

«Наприкінці липня ми відзначимо 1032-ту річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. В цьому карантин році вніс свої корективи. ПЦУ та УПЦ прийняли рішення не проводити хресний хід. В обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину», — зазначив Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня було заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

17 квітня 2020 року в місті Самбір Львівської області, попри карантин, священик провів хресну ходу, поліція відкрила кримінальне провадження.