Кабмін розглянув продовження карантину (відео)

оновлено

Обмеження і зонування територій за кольорами будуть діяти як мінімум до 1 листопада, заявив прем'єр.

Кабінет міністрів розглянув питання продовження адаптивного карантину в Україні до листопада.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 26 серпня

«Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти рішучіше, і сьогодні на засіданні уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на два місяці. Обмеження і зонування територій за кольорами будуть діяти як мінімум до 1 листопада. До 31 жовтня ми продовжуємо карантин. Відповідно, до листопада ми плануємо, що він буде діяти в такій формі, в якій ми зараз його застосовуємо», - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також на засіданні розглянули, зокрема, питання функціонування дорожнього фонду, що сприятиме «Великому будівництву». За дорученням президента Володимира Зеленського міністри розглянули передачу 100 мільйонів гривень органам місцевого самоврядування для створення навчально-практичних центрів сучасної професійної освіти.

Про наміри продовжити карантин до 1 листопада йшлося на нараді у Зеленського 25 серпня. Тоді президент наголосив, що обмеження, пов’язані з боротьбою поширення COVID-19, не повинні обтяжувати підприємців.

Адаптивний карантин в Україні

Адаптивний карантин був введений в Україні 1 серпня. Тоді регіони країни поділили на «червону», «зелену», «помаранчеву» зони з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування. Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони. 

Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони. 

12 серпня уряд об'єднав два показники, за якими визначають захворюваність в регіонах і встановлюють карантинні зони.