Вільно гуляли селом: поліція взялася за директорку будинку для літніх, де померло троє інфікованих пенсіонерів

Слідчі встановили, що мешканці цього пансіонату, попри карантинні заходи, вільно пересуватися територією села без масок.

Поліція Київщини оголосила про підозру директорці будинку для літніх людей, де від COVID-19 померли троє пенсіонерів.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Про інфікованого коронавірусом пенсіонера з села Зазим’я правоохоронців поінформували медики. Щоби перевірити інформацію, за вказаною адресою прибули працівники Броварського відділу поліції.

Читайте такожПослаблення карантину в Україні з 11 травня: що буде дозволено

Встановлено, що будинок для літніх людей функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм. Його директор, фізична особа-підприємець,  з початку карантинних заходів щодо нерозповсюдження поширення коронавірусу не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги,  проведення лікарського огляду та не вжила заходів до ізоляції хворих.

Слідчі поліції провели комплекс заходів і встановили, що мешканці цього пансіонату, попри карантинні заходи, вільно пересуватися територією села без масок.

Також встановлено, що до них безперешкодно приїздили родичі, відвідувачі, один із яких і став джерелом коронавірусу.  У результаті таких карантинних порушень захворіли на COVID-19 понад десять пенсіонерів, троє з яких померли.

Правоохоронці повідомили про підозру директорці будинку для літніх людей у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 ККУ. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, уперше за час боротьби Києва з пандемією, минулої доби в столиці - три летальних випадки від коронавірусу. За словами Кличка, до лікарень столиці госпіталізували 20 пацієнтів. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.