Краса своїми руками. Як зберегти молодість без ін’єкцій і пластичного хірурга

Аналітика

Якщо ви думаєте, що здорове та гладеньке обличчя – це дорого, складно і потребує хірургічного втручання, ви помиляєтесь. Самомасаж, тейпінг, фейсбілдинг – карантин зробив альтернативні види омолодження значно популярнішими. І вони дійсно працюють.

Знаменитості переконують, що «зробити лице» можна і без втручання пластичного хірурга. Під час карантину багато з них вийшли в мережу, розповідаючи і демонструючи на собі, як саме доводиться тримати себе в тонусі. Джесіка Альба плескала себе по підборіддю, Оля Полякова щипала шкіру обличчя, а модель Карлі Клосс робила масаж каменем… Точніше – милим рожевим скребком гуа-ша…

Зірки запевняли, що цього досить, аби мати чудовий вигляд. Звісно, на перший погляд, повірити у це важко. Тож кореспонденти ТСН.Тижня вирішили тісніше дослідити ці процедури і перевірити на собі, чи здатна така «косметологія майбутнього» скинути з десяток років.

Доволі часто, коли жінці «стукне» тридцять, в голові наче щось перемикається. І починається уважне вдивляння у своє обличчя і погоня за ідеалом. Так жінки міцно потрапляють на гачок індустрії краси. Та чи справді в цьому забігу за вродою можна виграти кілька років?

Ольга Ткаченко, чекаючи на свій ювілей у 45 років, взялася за себе. Спочатку схудла на 20 кілограмів. Вони злетіли, як і не було. Але лишень на тілі. Обличчя не худло.

«А я хотіла бути ягідкою-ягідкою, в самому соку… Але лице… Воно начебто плило», - розповідає вона.

Вихід, як не дивно, знайшовся під час карантину. Він зачинив усі салони краси, тож Ольга, шукаючи альтернатив, натрапила в інтернеті  на спорт для… обличчя.

«Зранку ти собі формуєш, ліпиш гарне лице», - каже вона.

Тренування для мімічних м'язів Оля не припиняє вже кілька  місяців. І результат, як кажуть, на обличчі.

«Я молодець! – переконана жінка. – Я отримую компліменти, бачу захоплення в очах чоловіків… Звісно, робити самомасаж не лінь, якщо це дає тобі стільки позитивних емоцій, якщо тебе це радує».

Втім, це займає немало часу. І хоча в роботі над красою не кожна жінка готова перебороти свою лінь, ТСН.Тиждень радить згадати дитинство. Адже, щоб насправді отримати вроду без всіляких ін’єкцій, дорогезних кремів і пластичних операцій, треба кривлятися перед дзеркалом, робити на обличчі аплікації і гратися різними бьюті-іграшками.

Здається – пустощі. Але насправді – серйозні процедури.

«Це чіткий алгоритм. Шаг вліво, шаг вправо – «розстріл»», - розповідає косметолог Олена Романова.

Окрім цього, обличчя можна… накачати у спортзалі. Адже запорука молодості – це не лише оксамитова шкіра, а, передовсім, міцні м’язи. На обличчі і шиї їх аж 57! Серед них є елеватори, які підіймають шкіру, і депресори, які тягнуть шкіру донизу. Тому, якщо тренувати наші м’язи, цей процес ми гальмуємо. І як при справжньому тренуванні буде навіть кріпатура.

«Ваші щічки будуть боліти. Ви будете їх особливо відчувати, коли будете посміхатися. Будете відчувати, що там є м’язи», - розповідає співвласниця косметичного салону Тетяна Буряк.

Косметолог Олена Романова вже 30 років у професії і весь час працює над тим, аби робити жінок красивими не уколами чи апаратами, а масажами і тренуванням. Вона підкреслює, що це – щоденна, щотижнева праця.

Жмакати собі щоки і лоб як заманеться - не можна. Ці вправи треба робити чітко по масажним лініям. «У мене часто запитують, чи можна масажем розтягнути шкіру. Не можна. Але відтягнути м’язи від їх фізіологічного кріплення – можна», - каже Романова.

Найчастіше жінки хочуть виправити верхню частину обличчя – підняти брови, прибрати морщинки на лобі. Вправи для цього не надто складні: двома пальцями намацайте м’язи брови і акуратно підіймайте догори.

Це одна топова проблема – друге підборіддя. Про метод його «підтяжки» багатьом жінкам у дитинстві розповідала мама – треба плескати себе по підборіддю. Але тут є секрет. Коли плескаєш, треба посміхатися! Інакше з’являться так звані вуха бульдога.

«Треба не ботокс колоти, а вчитись розслабляти м’язи», - переконана Олена Романова.

Тож якщо вивчити всі лінії та правильні рухи, ви хоч щоранку зможете наводити природну красу самостійно. Але, як і під час спорту, зважайте на своє здоров’я.

Ще один метод омолодження спеціалісти називають майбутнім косметології. Це тейпінг. Коли на обличчя клеять веселі різнобарвні смужки.

Але не намагайтеся наліпити на себе, наприклад, скотч. Бо відривати будете разом зі шкірою. «Скотч й ізоляційна стрічка не тягнуться. А за рахунок того, що тейп тягнеться, ми можемо наш м’яз і скоротити, і розтягнути», - розповідає ТСН.Тижню експертка з тейпування обличчя та тіла Антоніна Орловська.

До речі, спочатку тейпінг не мав нічого спільного з красою. Різнобарвними смужками лікували забиті коліна та розтягнену спину професійні спортсмени. А потім справедливо подумали: на обличчі ж теж є м’язи!

Щоб «вирівняти» ваш емоційний лоб, знадобляться знання з геометрії, щоб зробити заміри, й рукоділля, щоб вирізати й наліпити.

Крім того, Антоніна Орловська зауважує, що тейпом можна «виховати міміку». Правда, і тут потрібна чимала самодисципліна. Тому що виховувати нову звичку треба по вісім годин протягом 21 дня!

Втім, найсекретніший секрет нашої краси, якщо не хочете витрачати час на всі ці тейпи і масажі, - це постава.

«Перше, з чого ми починаємо, ми вирівнюємо свої тіло в просторі. Розкриваємо грудний відділ, ставимо на місце плечі», - розповідає тренер з краси і здоров’я Світлана Реверук.

А ще, якщо не хочете зморшок, позіхайте як леді.

Цілий тиждень кореспонденти ТСН.Тиждень практикували на собі всі ці тренування. «Якщо чесно, десять років я ще не скинула. Однак деякі зморшки і справді розгладились», - каже Ніна Грушецька.

Тож застосовувати ці засоби для збереження краси варто. Як мінімум, з’явиться звичка усміхатися частіше і правильно.