Справа "мінера" мосту Метро у Києві: прокуратура направила до суду обвинувальний акт

За вчинене Ткаленку загрожує до 8 років позбавлення волі.

Прокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно Віталія Ткаленка, який 1 червня "замінував" міст Метро в Києві.

Читайте також"Просто хотів привернути увагу": ЗМІ поспілкувалися зі знайомими "мінера" мосту у КиєвіПро це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

"Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік виготовив муляж вибухового пристрою та прийшов з ним на міст Метро, звідки зателефонував на спецлінію 102 та повідомив про підготовку вибуху", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за вчинене Ткаленку загрожує до 8 років позбавлення волі.

Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

"Мінування" мосту Метро у Києві: що відомо

  • 1 червня 32-річний житель Києва Ткаленко зателефонував до поліції з погрозою підірвати міст Метро у Києві. Чоловіка затримали. Зброї чи вибухівки у нього не виявили.
  • 2 червня Ткаленку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
  • Ткаленко пояснив, що надав неправдиве повідомлення про замінування мосту з метою привернути увагу до проблем в його житті.
  • 3 червня Дніпровський райсуд Києва обрав Ткаленку запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави у 315,3 тис. грн.