Рятувальники Дніпра отримали нову пожежну автодрабину німецького виробництва

Актуально

Компанія "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" поставила протипожежну 42-метрову автодрабину Iveco-Magirus M42L-AS одному з підрозділів Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Ця спеціальна висотна техніка, що виготовлена на заводі Iveco Magirus GmbH у німецькому місті Ульм, поповнила автопарк рятувальників обласного центру. Ключі від нової автодрабини фахівцям ДСНС передав керівник компанії "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ", офіційний представник Magirus GmbH в Україні Андрій Заліський. Він зазначив, що ця спецтехніка стане надійним помічником для підрозділу під час гасіння пожеж та рятувальних операцій на висоті.

Загалом, технічні можливості автодрабини M42L-AS дозволяють виконувати широкий спектр завдань. Зокрема, робоча висота 5-секційної драбини дозволяє дістатися рівня 10-12 поверху, що особливо актуально для великого обласного центру. Люлька, вантажопідйомністю 400 кг, може умістити до 4-х людей включно і має дублюючий пост керування.

Розширеного функціоналу цієї автодрабини вдалося досягти завдяки доукомплектації відповідно до потреб Держслужби з надзвичайних ситуацій, адже спеціалісти компанії "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" оснастили машину додатковим обладнанням. Це і напірні рукава Gollmer & Hummel GmbH, пересувний пінозмішувач Delta Fire Ltd, лафетний ствол ALCO, гідравлічний пристрій на акумуляторах WEBER-Hydraulik GmbH, пожежні шоломи, сигнальні ліхтарі тощо. Окрім цього, фахівці компанії забезпечують сервісне обслуговування всієї поставленої техніки.

Керівник компанії Андрій Заліський також повідомив, що вже цього тижня рятувальники та водії-оператори з Дніпра проходитимуть навчання на заводі Magirus у Пожежній академії підприємства (м. Ульм, Німеччина).

"Практичні завдання, детальна інформація по функціоналу та конструкції, новий досвід та нові професійні навички - це все чекає на рятувальників під час навчання. Я переконаний, що цей досвід обовʼязково допоможе під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та дасть змогу врятувати не десятки, а сотні життів", - зазначив Заліський.

Навчальний курс організувала компанія "ПРОМЕНЕРГООБЛАДНАННЯ" — офіційний постачальник Magirus GmbH в Україні. Нагадаємо, раніше такі навчання були організовані для фахівців ДСНС з Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей.