Великий трейдер мінсировини Кучук вимагає спростувати недостовірну інформацію, опубліковану в ЗМІ

Актуально

Директор та акціонер компанії "Керамплюс" Віталій Кучук відстояв свою правоту у суді та вимагає спростування неправдивої інформації, раніше опублікованої в окремих ЗМІ та визнаної судом недостовірною - про це йдеться в заяві прес-служби бізнесмена.

Так, за словами представників бізнесмена, 30.06.21 р. Кучук В.В. звернувся до Жовтневого районного суду м. Дніпра із заявою про спростування недостовірної інформації, розміщеної на окремих інтернет-ресурсах. Зокрема, в деяких публікаціях були такі, що не відповідають дійсності твердження: ТОВ "Керамплюс" входить в глобальну мережу офшорів MCD; Кіпрська MCD LTD є дітищем бізнесмена В. Кучука; MCD LTD вимиває гроші з державної ОГХК через кіпрські банки на користь Росії; компанія IMMCO має відношення до бізнесмена Віталія Кучуку, що працює в інтересах Росії; Росія – кінцевий пункт продажу компаній В. Кучука – IMMCO, MCD, Sabia, Керамплюс; IMMCO і MCD контролюються бізнесменом Віталієм Кучуком; і т. п. Після вивчення наданих матеріалів, з'ясування всіх фактичних обставин і оцінки наданих доказів, 26.07.21 р. суд задовольнив заяву Кучука В.В. Також, суд визнав, що зазначена у відношенні Кучука В.В. інформація, є недостовірною, шкодить гідності та репутації бізнесмена і повинна бути спростована.  

Віталій Валентинович Кучук не має відношення до діяльності компанії MCD (Minerals and Chemical Distribution) LIMITED (Республіка Кіпр) і компанії IMMCO Trade PTE.LTD (Сінгапур), не є акціонером і керівником зазначених компаній, не здійснює економічну діяльність з підприємствами і територіями щодо яких діють національні або міжнародні санкції, не є представником інтересів DF Group Дмитра Фірташа і т.д. – сказано в заяві.

Компанія "Керамплюс", засновником, керівником і акціонером якої є В.Кучук, вже понад 10 років стабільно працює на ринку мінеральної сировини та матеріалів для металургійної, скляної та вогнетривкої промисловості в Україні, Молдові та Грузії, здійснює імпорт сировини з Австралії, Індії та пар в країни ЄС, займається поставками мінеральної продукції для підприємств США і країн Латинської Америки та ін. Спроби дискредитації В. Кучука в деяких електронних ЗМІ пов'язані з бажанням окремих функціонерів ОГХК зберегти корупційні експортні схеми та усунути незалежних трейдерів титанової сировини в інтересах споживачів з санкційного списку РНБО України – вважають представники В.Кучука.

Прес-служба бізнесмена звертається до представників інтернет-ресурсів, які в силу різних обставин стали учасниками дискредитаційної інформаційної кампанії проти В. Кучука з проханням офіційно спростувати та видалити всю інформацію, яка визнана судом недостовірною.