Уряд затвердив порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО

Виплати коштів учасникам пробного ЗНО найближчим часом буде здійснюватися через відділення «ПриватБанку».

Кабінет міністрів України затвердив порядок повернення коштів учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

Виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій перед ухваленням рішення доповіла, що ним пропонується затвердити порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги із проведення пробного ЗНО у 2020 році.

«Виплати коштів учасникам пробного ЗНО найближчим часом буде здійснюватися через відділення «ПриватБанку». Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від банку з інформацією про зарахування коштів тим у кого є картка або ж про те, що картка з коштами чекає їх у найближчому відділенні «ПриватБанку», - повідомила Мандзій.

Читайте також"Відбудеться за визначеним планом": Шмигаль не бачить підстав для скасування ЗНО

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації скасував проведення в закладах освіти пробного ЗНО, запланованого на 15 і 17 червня.

За дорученням президента Володимира Зеленського учасникам пробного ЗНО повернуть кошти через зміну формату проведення.

У Міносвіти нагадали, що пробне ЗНО є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування становить від 138 до 150 грн залежно від регіону.

В Україні понад 379 тис. осіб зареєструвалися для проходження основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня.

Верховна Рада у п’ятницю, 19 червня, під час Години запитань до уряду заслухає інформацію Міносвіти щодо цьогорічного ЗНО.