Як роблять йогурти, ковбасу та інші продукти: творець проекту Виробник.uа пояснив причину його популярності

НК

Кількість брендів, підключених до проекту Виробник.uа, зростає.

Рівно рік тому стартував проект Виробник.uа - це відеосервіс національного рівня, який дозволяє побачити своїми очима, як виробляються харчові продукти. 

Про це йдеться в матеріалі на сайті НВ.

Як розповів творець Виробник.uа Віталій Єрмак, зростаюча динаміка розвитку стартапу показала кілька трендів. 

Тренд №1

В Україні є величезний запит на прозору інформацію про якість харчових продуктів, умови їхнього створення. Таким чином, покупці уникають стресу, купуючи товар.

Тренд №2

Єрмак зазначив, що це - відповідальні виробники. Вони працюють на якість і для людей і самі, як правило, приходять у проект. Так вони отримують можливість зруйнувати міфи про виробництво.

Тренд №3

Як продовжив творець Виробник.uа, третій тренд - українці все краще орієнтуються в маркетингу та рекламі. Вони вже не довіряють так званим знакам якості типу "Купуй", "5 балів якості", "Класний продукт", адже від покупця були приховані критерії, за якими продукту присвоюється статус найкращого.

"Ми ж дозволяємо людям самим побачити, як виробляється продукт, зробити свої висновки й прийняти рішення — купувати чи ні", — зазначає Єрмак.

Також він озвучив останнє досягнення проекту: у співпраці з компанією "Волошкове поле" вони показали не тільки процес виробництва молочних продуктів бренду, але і ферми, де з'являється молоко, показали й корів, і умови, в яких вони утримуються. Це повний цикл виробництва і вичерпна інформація про продукт для українців.

Творець платформи Виробник.uа Віталій Єрмак впевнений, що тренд на прозорість в Україні та світі тільки набирає обертів.

"Упевнений, що прозорі відносини, турбота і довіра у відносинах між виробниками й споживачами стане нормою... Бажаю всім робити покупки повсякденних товарів без стресу, а лише отримуючи задоволення і відчуваючи себе захищеним і улюбленим громадянином", - резюмує він.

Довідка. Виробник.uа - це відеосервіс національного рівня, що показує, як виробляються харчові продукти. Команда проекту - професійні журналісти, експерти в галузі захисту прав споживачів та активісти.

На продуктах виробників, які приєдналися до проекту, є спеціальний QR-код. Просканувавши його за допомогою смартфона, можна подивитися відео з виробництва цього продукту. Також відео виробництв продуктів можна дивитися на сайті Виробник.uа.

До проекту за рік приєдналися великі, в тому числі міжнародні, бренди. А в соціальних мережах проекту кількість дописників вимірюється десятками тисяч. Проект - член Американської Торгової палати.