"Заливали кислотою та махлювали з документами": Борислав Береза розповів, як на території столичного парку "Кіото" почали будувати ТРЦ (відео)

Борислав Береза заявив, що парк "Кіото" у Києві заснували в 1972 році, а знищили при чинній владі.

Лідер «Еко партії Берези» Борислав Береза прокоментував будівництво на території столичного парку «Кіото».

Зі слів політика, веде його підприємець із близького оточення мера.

“Парк «Кіото» побудували спільно з посольством Японії у Києві – був заснований ще у 1972 році. Але саме за каденції чинної влади частину парку знищили – встановили паркан, розпочали будівництво торгового центру. Тут заливали кислотою дерева, щоб вони загинули. Тут намагались махлювати з документами і довести, що ділянка, де йде будівництво, не є зеленою зоною. У підсумку просто встановили паркан”, – сказав політик.

Борислав Береза додав, що парк «Кіото» став жертвою корупції двічі. Адже, крім відібраної під будівництво території, частина коштів, виділена із бюджету Києва на реконструкцію парку в період з 2017 по 2018 роки, була присвоєна підрядником – про це повідомляє поліція. За попередніми даними, у схемі також брали участь столичні чиновники – керівництво КП “Київміськрозвиток”. Кримінальне провадження з приводу можливого розкрадання коштів було відкрите ще у 2019 році.

“Парк «Кіото» став жертвою корупції двічі. Адже крім втрати частини своєї території, під час реконструкції парку столичними чиновниками було присвоєно щонайменше 50 млн гривень. З 2019 року триває слідство”, – повідомив Борислав Береза.

Нагадаємо, 18 вересня у Києві відбулась конференція київської міської організації політичної партії «Еко партія Берези». Під час заходу Борислав Береза презентував програму партії, а також – представників своєї команди, які балотуватимуться до складу Київради. Основними напрямками в роботі політичної сили Борислав Береза назвав екологію та економічний розвиток міста.