Зеленський підписав зміни до закону про фізичну культуру й спорт

30 вересня у Голосі України було опубліковано Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" з підписом президента.

Президент України підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт".

6-го вересня Верховна Рада конституційною більшістю голосів прийняла зміни до Закону України "Про фізичну культуру і спорт", за якими власниками прав на спортивні заходи чітко заявлені спортивні клуби. І, згідно з процедурою, цей Проєкт Закону буде передано Президентові України на підписання.

У п’ятницю, 30 вересня у Голосі України (офіційний друкований орган Верховної Ради України) було опубліковано Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" з підписом Президента України Володимира Зеленського. Таким чином, цей закон набуває чинності з 1 жовтня 2022 року.

© Скріншот
© Скріншот
© Скріншот
© Скріншот
© Скріншот

Натомість, були ті, хто виступили проти рішення українського парламенту від 6 вересня і створили петицію датовану 9 вересня, з проханням накласти вето на прийнятий законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт", який забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами. Щоби Президент України розглянув цю петицію вона має набрати 25 тисяч голосів. Але наразі її підписало 1377 людей.