Степанов запевнив, що ЗНО в Україні відбудеться

Скасування ЗНО передбачено, якщо показник активних хворих на COVID-19 становитиме 60 випадків на 100 тис. населення, а на сьогодні це менше 50 на 100 тис. населення.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляє, що зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов сказав під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ Міносвіти розкрили особливості цьогорічної вступної кампанії

«Проведення ЗНО в нашій країні можливе, і показник, який встановлено нашою комісією з ТЕБ і НС (УНІАН: Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій), – він зараз не перевищений. І тому ЗНО відбудеться в нашій країні», - сказав Степанов.

Він пояснив, що йдеться про показник 60 на 100 тис. населення – показник, який виявляє кількість активних хворих на COVID-19 на даний момент.

«Активні хворі – це ті люди, які безпосередньо зараз хворіють на коронавірусну хворобу. Тобто, не загальна кількість людей, які захворіли, а ті, які хворіють на сьогодні. На цей час цей показник складає близько 48 на 100 тис. населення», - зауважив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій заявила, що Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання в Україні з 25 червня до 17 липня.

Це означає, що вступна кампанія до вишів розпочнеться 1 серпня, сказала Мандзій.