Через поєдинок українського та китайського боксерів постраждав рефері

Українець все одно не задоволений

Журі Міжнародної федерації боксу ухвалило рішення про відсторонення від виконання обов’язків рефері, який обслуговував поєдинок українського боксера Олександра Ключка з китайським боксером Ху Кінгом. Також за підсумками слухань справи про суддівство було визнано, що рефері помилявся як проти українського боксеру так і проти китайського і це не вплинуло на підсумковий результат поєдинку, повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету.

Вчорашній бій Олександра Ключка з китайським боксером Ху Кінгом визвав неоднозначну оцінку української команди. Нагадаємо, що бій завершився з рахунком 8:10 на користь китайського боксера.

«З китайцем я зустрічався ще на чемпіонаті світу-2007 в Чикаго і досить легко виграв. Повторив це б і цього разу, але судді не дали», – так прокоментував Олександр Ключко після завершення бою.

Про явну «допомогу» суддів Ху Кінгу підтвердили і тренери, тому рішення про подання протесту не заставило себе довго чекати.

Головний тренер з боксу Дмитро Сосновський не задоволений прийнятим рішення і так прокоментував його: «Ми і досі вважаємо, що необ’єктивність дій рефері не лише вплинуло на хід поєдинку, адже Олександр мав перевагу по всім пунктам, але і на подальшу долю хлопця. З відео видно, що під час поєдинку у ринзі не давалося жодного зауваження ні як нашому спортсмену, ні як супернику».