Українські альпіністи зіграють у футбол на Евересті

На честь Євро-2012

Альпіністи з Донецької області збираються зіграти у футбол на найвищій точці земної кулі - піку Еверест - на честь чемпіонату Європи з футболу, який в 2012 році приймуть Україна і Польща, заявив президент Донецької обласної федерації альпінізму Сергій Ковальов на сесії облради, повідомляє кореспондент РІА "Новости".

"Команда донецьких альпіністів планує на честь Євро-2012 перший футбольний матч (групового) етапу зіграти на вершині Евересту. Нехай України заб'є свій перший гол з найвищої вершини планети Земля, з вершини Еверест", - сказав Ковальов.

У Донецькій області з 2007 року реалізується проект "Вугілля Донбасу на вершинах світу". Альпіністи вже встигли підкорити Говерлу, Монблан, Шиша-Пангму, Ельбрус, Еверест. На підкорених вершинах альпіністи залишають вугілля, видобуте на шахтах Донбасу.

Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня на стадіонах України та Польщі. "Донбас Арена" прийме два матчі господарів турніру - української збірної, а також гру Англія - Франція, чвертьфінал і півфінал турніру. Фінал ЧЄ пройде в Києві 1 липня.