Тренер збірної України з боксу подав у відставку після 14 років успішної роботи - ЗМІ

Найуспішніший український наставник написав заяву за власним бажанням.

Сьогодні стало відомо про те, що пост наставника чоловічої національної збірної з боксу залишив титулований Дмитро Сосновський.

Як стало відомо iSport.ua, Сосновський написав заяву за власним бажанням. Таким була прохання президента ФБУ Володимира Продивуса.

Дмитро Сосновський очолював збірну України протягом 14 років.

На цей час припав період виступу "золотої команди" на чолі з Василем Ломаченком, Олександром Усиком та Олександром Гвоздиком. Ця команда двічі ставала кращою в Європі, раз - кращою в світі, а на трьох Олімпійських іграх підопічні Соснівського виграли 7 медалей, в тому числі 5 на Олімпіаді в Лондоні. Сам Дмитро Сосновський визнавався в 2011 році кращим тренером світу за версією AIBA (Міжнародна федерація аматорського боксу).

Ім'я нового головного тренера чоловічої збірної буде відомо найближчим часом. На цю посаду розглядаються кандидатури Леоніда Лоївського., Олександра Поліщука та Олександра Хижняка-старшого.

Як повідомляв УНІАН, у грудні стало відомо про відставку головного тренера збірної України з греко-римської боротьби Артура Дзагісова, проти чого різко виступили провідний спортсмени країни в цьому виді спорту, на чолі з Жаном Беленюком.

Віце-президент Асоціації боротьби України Норік Геворкян зазначав тоді, що міністр спорту України Ігор Жданов призначив на роль головного тренера збірної України громадянина Російської Федерації Сергія Андрєєва, "який до того ж вже 27 років перебуває без постійної тренерської практики".

Пізніше Жданов у своєму Facebook виклав копії документів, що підтверджують українське громадянство кримчанина Андрєєва.