Гол на 90-й хвилині і вирішальний пенальті: Безус вивів Гент у фінал Кубка Бельгії (відео)

Бельгійська преса не шкодує компліментів на адресу українського футболіста.

Український півзахисник Роман Безус вивів "Гент" до фіналу Кубка Бельгії. Українець зіграв усього лише перший матч за свій новий клуб і зумів стати героєм своєї команди.

Про це повідомляє FootballHub.

"Гент" проводив матч-відповідь 1/2 фіналу Кубка Бельгії проти "Остенде", і у стартовому складі вийшли одразу три українці: Роман Яремчук, Ігор Пластун і новачок Роман Безус.

Після домашньої нічиєї (2:2) "Генту" необхідно було неодмінно забивати на виїзді, але перший тайм виявився невдалим - на перерву футболісти пішли за рахунку 2:0. У другій половині гри "Гент" кинув всі сили на порятунок. На 84-й хвилині рахунок став 2:1, а на першій із п’яти компенсованих хвилин Роман Безус сказав своє слово. Перший матч в основі - перший гол за "Гент".

Рахунок 2:2 означав, що на команди чекають два екстра-тайми, які теж не виявили найсильнішого. Тому справа дійшла до післяматчевих пенальті. Там героєм став голкіпер "Гента" Томас Камінськи і Роман Безус. Воротар тричі рятував свої ворота, а Безус реалізував вирішальний пенальті у дуже складний психологічний момент…

Таким чином, "Гент" з українцями - у фіналі!

Такий результат не міг залишитися без уваги бельгійських ЗМІ. Видання Nieuwsblad вийшло з дуже оригінальнішим заголовком - Bezus Christus.

Офіційний сайт "Гента" називає героєм матчу Томаса Камінськи, але зазначає, що саме Роман Безус подарував вболівальникам команди мрію на здобуття Кубка Бельгії. У фіналі суперником "Гента" буде "Мехелен".