ФФУ: збірній України не загрожують санкції УЄФА у справі Мораєса

Генеральний секретар Федерації футболу України просить уболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА.

Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький запевнив, що збірна України не буде покарана технічними поразками через участь Жуніора Мораєса у зустрічах відбіркового турніру Євро-2020 проти Португалії та Люксембургу.

«Федерації футболу Португалії та Люксембургу подали в УЄФА протести щодо можливої неправомірної участі в кваліфікаційних матчах Євро-2020 гравця збірної України Жуніора Мораєса. Відповідно до передбаченої процедури Комітет по дисциплінарним і етичним питанням УЄФА відкрив два дисциплінарних провадження та надав ФФУ час для пояснення своєї правової позиції у цьому питанні. Рішення за результатами розгляду протестів будуть прийняті на наступному засіданні комітету, час проведення якого буде визначено пізніше.

Читайте такожУЄФА відкрив справу проти України щодо участі Мораєса в матчах за збірну

Хочу підкреслити, що при розгляді питання про запрошення Жуніора Мораєса у збірну України для підготовки та участі в матчах з Португалією і Люксембургом ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України. Також були проведені консультації з фахівцями УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораєса до складу збірної України.

Ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Впевнений, комітет з дисциплінарних і етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020», – сказав Запісоцький, якого цитує офіційний сайт ФФУ.

Нагадаємо, УЄФА відкрив справу щодо участі Жуніора Мораєса в матчах з Португалією і Люксембургом.

Збірна України стартувала у кваліфікації Євро-2020 з нічиєї - 0:0 - з фаворитом групи Португалією і важкої перемоги - 2:1 - над Люксембургом.