Українські клуби в єврокубках: хто і коли стартує

По завершенні сезону української Прем'єр-ліги визначилися команди, які будуть представляти Україну в наступному сезоні в єврокубках.

В наступному єврокубковому сезоні-2019/20 Україна буде представлена традиційно для останніх років п'ятьма клубами.

Дві команди будуть представлені в Лізі чемпіонів, при цьому чемпіона країни "Шахтар" заявлено відразу в груповий раунд найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу. Його жеребкування намічене на 29 серпня.

Віце-чемпіон України "Динамо" почне євросезон у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Жеребкування для киян пройде 22 липня, а матчі цієї стадії відбудуться 6-7 і 13 серпня. Раніше стали відомі можливі суперники "біло-синіх". У разі успіху "Динамо" потрібно буде пройти ще етап плей-офф для виходу в груповий турнір.

Читайте такожОлімпіку відмовили у видачі атестату на наступний сезон УПЛ - журналіст

В разі поразки на будь-якому з етапів кваліфікації Ліги чемпіонів "Динамо" автоматично перейде в Лігу Європи.

В Лігу Європи від України будуть заявлені три клуби. "Олександрія", як бронзовий призер Прем'єр-ліги, автоматично потрапила у груповий етап. Його жеребкування відбудеться 30 серпня.

Ще дві наші команди - луганська "Зоря" і "Маріуполь" - стартують у кваліфікації Ліги Європи. Луганський клуб почне свій шлях з другого раунду кваліфікації - жеребкування цієї стадії пройде вже 19 червня, а матчі відбудуться 25 липня і 1 серпня.

"Маріуполь" стартує з третього раунду – там жеребкування пройде 22 липня, а матчі будуть зіграні 8-го і 15 серпня. "Зорі" до групового етапу потрібно пройти три раунди кваліфікації, а "Маріуполю" - два.