Люксембург планує звернутися до Спортивного арбітражного суду у "справі Мораєса"

Федерація футболу Люксембургу має намір до останнього оскаржувати участь бразильського українця у матчі відбору на Євро-2020.

Федерація футболу Люксембургу звернеться до Спортивного арбітражного суду (CAS), якщо УЄФА не задовольнить апеляцію у справі про участь нападника збірної України Жуніора Мораєса у матчі відбору на Євро-2020.

Про це заявив президент федерації Поль Філіп, якого цитує tageblatt.lu.

"Такі плани є, тому що CAS - нейтральний орган. Справа Жуніора Мораєса явно порушує правила ФІФА. Ми можемо довести, що він не жив в Україні п'ять років поспіль і тому не мав права грати. Він жив у Китаї місяцями, так що перервав проживання", - сказав Філіп.

Читайте такожФорвард збірної України Мораєс - про рішення УЄФА: це був дуже складний період для всіх

"Виступ українців був дуже емоційним, тому УЄФА послався на норми законодавства щодо проживання в Швейцарії. Я сподіваюся, що представник ФІФА буде присутній на слуханні в Ньоні 18 червня. Попереднє рішення створює прецедент", - додав президент Федерації футболу Люксембургу.

Нагадаємо, УЄФА не став карати збірну України через через натуралізацію Жуніора Мораєса. В УЄФА підтвердили правомірність виступів нападника за "жовто-синіх" в матчах проти Португалії та Люксембургу.

Як повідомляв УНІАН, Мораєс на даний момент, за офіційною інформацією, не грає за збірну через травму.