Битва за Суперкубок: анонс матчу Динамо - Шахтар

Українські гранди проведуть першу дуель у новому сезоні.

28 липня на стадіоні "Чорноморець" в Одесі відбудеться матч за Суперкубок України між грандами українського футболу: київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Динамо - Шахтар.

Зустріч розпочнеться о 21.00.

Історія турніру

Суперкубок України буде розіграний в шістнадцятий раз в історії. Володарем трофею раніше незмінно ставали "Динамо" або "Шахтар". На рахунку киян - сім титулів, у "гірників" - вісім.

Торік, нагадаємо, Суперкубок виграло "Динамо". Кияни обіграли "Шахтар" з рахунком 1:0.

Динамо - Шахтар: де дивитися матч за Суперкубок України

"Шахтар": трансфери на тренерському містку

У минулому сезоні боротьба за чемпіонство була не дуже гострою. "Шахтар" за три тури до фінішу гарантував собі перше місце і став найбільш титулованим клубом незалежної України. Що не менш важливо - була здобута путівка в груповий етап Ліги чемпіонів.

Влітку "гірників" досить несподівано чекала тренерська відставка. Донеччан покинув Паулу Фонсека, який отримав пропозицію від італійської "Роми". Команду прийняв Луїш Каштру з "Віторії", місією якого є продовження розпочатого. Також в його штаб увійшла легенда клубу - хорват Даріо Срна, який залишив "Кальярі" і завершив кар'єру.

Читайте такожБуде аншлаг: на матч за Суперкубок України розкуплені всі квитки

Це й були головні трансфери "Шахтаря" у міжсезоння. Що стосується складу, то в команді й так вистачає "свіжих" легіонерів, які лише проходять адаптацію. Команду залишили захисники Іван Ордець і Валерій Бондаренко. Саме захист варто вважати слабкою ланкою "гірників" сьогодні.

Донеччани провели дев'ять контрольних матчів і здобули сім перемог при одній поразці та одній нічиї. В цілому малюнок гри не змінився, а головними диригентами в атаці залишаються ветерани Тайсон, Марлос та Мораєс.

Динамо - Шахтар: прогноз букмекерів на матч за Суперкубок України

"Динамо": лазарет знову нагадав про себе

Олександр Хацкевич отримав ще один шанс від керівництва киян і продовжив роботу з командою. Кияни знову не змогли стати чемпіонами та не вийшли безпосередньо в групу Ліги чемпіонів, тому сумніви президента Ігоря Суркіса цілком логічні.

У міжсезоння команда зберегла всіх своїх лідерів, у тому числі Віктора Циганкова, а склад поповнили капітан "Зорі" Олександр Караваєв і півзахисник "Аустрії" Мохаммед Кадірі.

Крім того, шанс проявити себе отримають чемпіони світу у складі молодіжної збірної Денис Попов і Георгій Цітаішвілі.

"Динамо" провело вісім контрольних поєдинків, здобувши в них лише дві перемоги при чотирьох нічиїх і двох поразках. Знайти свою гру киянам поки не вдалося.

Більш того, головним болем Хацкевича залишаються травми. Перед початком сезону знову травмувався основний нападник Фран Соль, якого з цієї ж причини так не вистачало навесні. Ще й головна зірка команди Віктор Циганков через пошкодження на полі не з'явиться. Це дуже серйозні втрати для киян.

Орієнтовні склади

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Сидорчук, Буяльський, Караваєв, Вербич, Бєсєдін

"Шахтар": П'ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Іcмаїлі, Степаненко, Соломон, Марлос, Алан Патрік, Тайсон, Мораєс

Слова перед матчем

Захисник "Динамо" Тамаш Кадар:

"Всі знають, що гра з "Шахтарем" не буде легкою. Це висококласна команда з гравцями відмінного рівня. Але ми також маємо свої переваги. Нас чекає безкомпромісна боротьба, і ми віддамо всі сили на полі. Хочеться порадувати наших уболівальників. Зробимо все, щоб здобути трофей".

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Ми повинні поважати "Динамо", враховуючи, як багато вони досягли і яким суперником є для "Шахтаря". Ця команда зазвичай намагається перевести свого опонента на один з флангів, потім змінити його і провести атаку. В останній третині поля часто йдуть подачі в штрафну, що змушує нашу лінію оборони сідати, у зв'язку з чим у цій зоні багато футболістів. "Динамо" дуже небезпечно, тому ні в якому разі не слід фокусуватися на одному гравцеві. Буде максимальна увага до всієї команді".

Арбітр

Судити зустріч буде рефері з Дніпра Віталій Романов.

Варто відзначити, що в тестовому режимі на матчі буде працювати система відеоповторів VAR. Вона не буде доступна для арбітра на полі, а вчитися працювати з нею будуть асистенти Євген Арановський, Віктор Дердо та Андрій Скрипка.