Збірна України уникла поразки в товариському матчі з Нігерією

Підопічні Андрія Шевченка поступалися з різницею в два голи, але відігралися за дві хвилини.

Збірна України в Дніпрі провела товариський матч проти бронзового призера Кубка африканських націй-2019 збірної Нігерії. Українці вперше за десять років грали на "Дніпро-Арені".

Андрій Шевченко провів низку змін в складі порівняно з матчем кваліфікації Євро-2020 проти Литви. Зокрема, поза заявкою на матч, залишився півзахисник Тарас Степаненко.

У першому таймі збірна Нігерії володіла перевагою і створила низку моментів, зумівши відзначитися двічі. Вже на 4-й хвилині після прострілу Алекса Івобі відзначився Джо Арібо.

В середині тайму Олександр Караваєв сфолив на Семюелі Калу у штрафному української збірної, і Віктор Осімхен реалізував пенальті. Ще в одному епізоді за Україну зіграла поперечина.

Наша збірна найнебезпечніший момент створила в кінці тайму, однак Віктор Циганков з двох спроб не зумів переграти голкіпера.

Відігратися Україні вдалося протягом двох хвилин ближче до кінця матчу. Спочатку після пасу Олександра Караваєва Олександр Зінченко пройшов суперника і точно пробив у ближній кут. А слідом Марлос віддав на Романа Яремчука, той не зумів пробити воротаря, але м'яч відскочив в лікоть форварда і полетів у сітку. Арбітр, порадившись з асистентом, все-таки зарахував гол.

Наприкінці господарі намагалися дотиснути нігерійців, однак ще один гол української збірної було справедливо скасовано через офсайд.

Україна - Нігерія - 2:2

Голи: Зінченко, 78, Яремчук, 79 - Арібо, 4, Осімхен, 34 (з пенальті)

Україна: Лунін, Соболь, Матвієнко, Бурда, Караваєв, Малиновський (Шепелєв, 73), Зінченко, Коваленко (Буяльський, 67), Циганков (Коноплянка, 73), Ярмоленко (Марлос, 59), Мораес (Яремчук, 37)

Нігерія: Узохо, Коллінз, Айна, Еконг (Авазіем, 87), Аджайї, Чуквуезе (Бонавентура, 82), Етебо, Івоби, Арібо, Калу (Сімон, 73), Осімхен (Майя, 90+2)

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна розгромила Литву у відборі на Євро-2020.