"Просто брехня": у Манчестер Сіті жорстко відповіли на рішення УЄФА відсторонити клуб від єврокубків

Клуб збирається боротися за свою репутацію до останнього.

Виконавчий директор "Манчестер Сіті" Ферран Соріано висловив позицію клубу щодо рішення УЄФА про усунення команди від єврокубків на два сезони за порушення фінансового фейр-плей.

Читайте такожМанчестер Сіті на два роки відсторонили від участі в Лізі чемпіонів

Соріано цитує прес-служба "городян".

"Думаю, що клуб не може мовчати в такій ситуації. Ми повинні говорити заради фанатів і сім'ї "Манчестер Сіті" по всьому світу. Найважливіше, що я повинен констатувати: ці звинувачення не відповідають дійсності. Це просто брехня. Фанати не повинні сумніватися в цьому, а ми зробимо все, щоб довести нашу невинність.

Власник не інвестував гроші в клуб без необхідного оформлення. У клубу немає боргів, ми стабільні, а рахунки багато разів перевірялись аудиторами та інвесторами. Жодних зауважень не було. Сподіваюся, що ми зможемо закрити це питання до літа", - зазначив керівник.

Нагадаємо, Судова палата УЄФА з фінансового контролю за клубами, встановила, що "Ман Сіті" допустив серйозні порушення правил ліцензування та фінансового фейр-плей, завищуючи спонсорські доходи у звітах, наданих УЄФА у 2012-2016 роках.

Клуб крім дискваліфікації заплатить штраф у розмірі 30 мільйонів євро. "Ман Сіті" хоче оскаржити покарання у Спортивному арбітражному суді (CAS).

За інформацією Reuters, команда Пепа Гвардіоли може зіграти в Лізі чемпіонів наступного сезону, якщо доб'ється прискореного розгляду справи в CAS. По такій процедурі засідання може відбутися вже влітку.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Манчестер Сіті" загрожує ще одне серйозне покарання за фінансові махінації.