Форвард Баварії наблизився до гольового рекорду Роналду в Лізі чемпіонів

Роберт Левандовські може стати рекордсменом у фінальному матчі.

Нападник "Баварії" Роберт Левандовські відзначився голом у півфіналі Ліги чемпіонів проти "Ліона" і наблизився до рекорду Кріштіану Роналду.

У поточному розіграші Ліги чемпіонів на рахунку поляка 15 забитих голів.

Як повідомляє OptaJoe, більше вдавалося забивати тільки Кріштіану Роналду. Будучи гравцем "Реала", португалець забивав 17 голів в сезоні 2013-2014 і 16 голів у сезоні 2015-2016.

Читайте також Фінал восьми Ліги чемпіонів: розклад и результати усіх матчів

Щоб побити або повторити рекорд Роналду, у Левандовські є один матч - фінал проти ПСЖ.

Крім того, Левандовські став лише третім гравцем в історії ЛЧ, якому вдалося відзначитися в дев'яти поспіль матчах турніру. Раніше подібне досягнення підкорилося Рууду ван Ністелрою (9 матчів) і Кріштіану Роналду (11 матчів).

Відзначимо, що в нинішньому сезоні, починаючи з чвертьфіналу, Ліга чемпіонів проходить у форматі "Фіналу восьми" - команди проводять по одному матчу на стадіях 1/4 і 1/2 фіналу.

"Фінал восьми" Ліги чемпіонів: головне

  • У фіналі "Баварія" зіграє з французьким ПСЖ на стадіоні "Ештадіу ду Бенфіка" в Лісабоні 23 серпня. Для мюнхенців це буде вже 11-й фінал при п'яти титулах. Парижани виступлять у вирішальному матчі вперше.
  • У півфінальному матчі "Баварія" з рахунком 3:0 розгромила французький "Ліон".
  • В іншому півфіналі "Парі Сен-Жермен" впевнено розібрався з іншим німецьким клубом - "РБ Лейпциг" (3:0).
  • У чвертьфіналах ПСЖ обіграв "Аталанту" (2:1), "РБ Лейпциг" виграв у "Атлетіко" (2:1), "Барселона" знищила "Баварію" (8:2), а "Ліон" сенсаційно пройшов "Ман Сіті "(3:1).
  • "Фінал восьми" Ліги чемпіонів проходить з 12 по 23 серпня на двох аренах в Лісабоні. На кожній стадії команди проводять по одній грі. Переможця головного клубного турніру Європи вперше буде визначено в такому форматі в зв'язку з пандемією коронавірусу.