Українські спортсмени підкорили подіум Кубку світу з велотреку у Гонконгу

Олена Старікова та Любов Басова вибороли «срібло» у командному спринті, Старікова та Віталій Гринів стали чемпіонами в одиночних дисциплінах.

Українські спортсменки Олена Старікова і Любов Басова добули срібні медалі на 6-му етапі Кубка світу з велотреку у Гонконгу. У фінальному заїзді українки поступилися лише парі китаянок Лін Джунхон і Тянші Чжан. Результат українок - 33,430 сек, їхніх суперниць - 32,934 сек.

У загальному заліку по сумі шести етапів Кубку світу, дівчата також стали віце-чемпіонками. Про це повідомляє Федерація велоспорту України.

У дисципліні одиночний спринт Олена Старікова стала першою. За підсумками шести етапів вона набрала 2100 очок, випередивши на 100 балів бронзову медалістку Лондона-2012 Лі Вай Ши з Гонконгу. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Ще одному українцю Віталію Гриніву не було рівних у дисципліні скретч. За чотири етапи, на яких проводилася ця гонка, наш спортсмен набрав 1280 очок, випередивши показник австрійця Стефана Матцнера (1255 очок, другий результат).