Українка Харлан стала прототипом ляльки Барбі (фото)

Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українською спортсменкою, якій присвятили ляльку Barbie.

Українська олімпійська чемпіонка 2008 року, чемпіонка світу Ольга Харлан отримала персональну копію ляльки Барбі від американської компанії Mattel.

Читайте такожШестиразова: українка Харлан виграла чемпіонат світу з фехтування (відео)

Про це повідомляється на сайті компанії, передає lb.ua.

Лялька-фехтувальниця увійшла в серію Role Models, яку почали випускати два роки тому на честь Міжнародного дня жінок.

Харлан стала першою українкою, яка потрапила в цю серію. Такі ляльки є тільки у дев'яти спортсменок світу.

Фехтувальниці вручили персональну ляльку, яка виглядає, як сама спортсменка в екіпіровці.

"Будучи маленькою дівчинкою, я завжди мріяла про свою ляльку Барбі. І вона у мене була, як і у більшості дівчаток. Але я навіть і подумати не могла, що колись-то сама буду лялькою Barbie! Шалено рада, що змогла мотивувати легендарний бренд Barbie для створення цієї красуні", - прокоментувала подію в своєму Instagram Ольга Харлан.

"Мені шалено приємно. Я перебуваю серед дівчат, які настільки видатні у своїй справі, але Барбі обрав саме мене. Займаюся спортом 20 років, але не помічаю багатьох речей. У мене була Барбі, одягала її, шила сукню. Але ніколи не думала, що сама буду Барбі. Зараз закликаю всіх дівчат у спорті до дій. Якщо дівчата, які займаються спортом, думають, що їх вид спорту нежіночний... Я хотіла довести, що жінки можуть бути видатними у фехтуванні. Адже вважається, що фехтування нежіночий вид спорту. А я хотіла бути сильнішою за чоловіків", – прокоментувала нагороду Харлан, передає Трибуна.

Американська компанія займається виготовленням іграшок з 1945 року. Окрім Харлан, спеціальну ляльку від всесвітньо відомої компанії отримували ще дев'ять спортсменок, серед яких футболістка Аманда Анрі, легкоатлетки Айрін Палшите, Діна Ешер-Сміт і Малайка Міхамбо.

Ольга Харлан - українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка 2008 року у командній першості, бронзовий призер Олімпіади-2012, шестикратна чемпіонка світу та чемпіонка Європи.