Час у дорозі поїзда Київ-Маріуполь скоротять на кілька годин

Для цього треба за наступний рік покращити стан 320 км залізничної колії.

Наступного року час прямування поїзда Київ-Маріуполь має скоротитися на кілька годин, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на Першому інвестиційному форумі в Маріуполі.

Читайте такожУЗ в грудні запустити новий потяг "Київ-Херсон-Миколаїв"

"Нещодавно запустили новий поїзд з Києва до Маріуполя. Він долає цю дистанцію за більш ніж 14 годин. Але ми працюємо над тим, щоб зменшити цей час. Для цього треба за наступний рік поліпшити стан 320 км залізничної колії. Тоді ми зможемо заощадити ще кілька годин", - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, Укрзалізниця запустила другий склад потяга "Київ – Маріуполь" з оновлених вагонів, чим зробила цей маршрут щоденним.

Поїзд курсуватиме як другий склад нічного експреса № 10/9 "Київ – Маріуполь. Поїзд складається з 10-ти вагонів (3 плацкартних, 6 купейних і 1 вагон типу СВ). Укрзалізниця зазначає, що ці вагони капітально відремонтували за більш ніж 140 мільйонів гривень.

Зазначимо, перший склад поїзда № 10/9 "Київ – Маріуполь" курсує з 30 березня через день. За цей період ним скористалися в обох напрямках загалом 74,1 тисячі пасажирів.